Wij geloven in de kracht

van ieder individu

team

Shirley van den Kolk

Eigenaar / trainer / coach

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de wereld van personenvervoer ontstond er door organisatiewijziging een punt van reflectie. Doorgaan op deze bekende weg of het roer om en een stap zetten naar nieuw, onbekend en ook wel spannend! Ik heb voor het laatste gekozen en ben gestart als zelfstandig ondernemer.
Al langer dacht ik na om iets te doen met mijn ervaringen als alleenstaande bijstandsmoeder.
Ik heb deze ervaringen omgezet in een training van herkenning, inspiratie en ondersteuning voor mensen in een gelijke situatie. Ik krabbelde uit de bijstand door het aannemen van 3 banen. Met de vastberadenheid om het op eigen kracht te kunnen doen ontstonden kansen om te werken, te leren en mijzelf te ontwikkelen.

 

Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te inspireren met mijn persoonlijke verhaal en mijn eigen worsteling om de bijstand achter me te laten heb ik ontdekt dat juist de herkenning en ervaringsdeskundigheid helpt. Ik heb een verhaal te vertellen dat motiveert en deelnemers helpt weer een houvast te vinden. De oorspronkelijke training is inmiddels ontwikkeld naar een eigen trainings-scholingsprogramma en het fundament geworden van Inner-Aktie.

Ik sta voor Inner-Aktie, samen met het mooie Inner-Aktie team bouw ik aan groei om zoveel mogelijk mensen deze ondersteuning te bieden. Het maakt mij trots als een deelnemer de weg naar werk vindt, want ik weet uit ervaring wat dat met iemands eigenwaarde doet.

‘Het is mij gelukt mijn weg te vinden naar financiële zelfstandigheid en daarmee geloof ik écht dat het iedereen kan lukken’. Of je het écht wilt is de belangrijke vraag en al heb je het antwoord niet direct, samen komen we er wel achter wat je échte motivatie is én wat je drempels zijn.’

Geraldine van Bloemendaal

Trainer / Coach

Geraldine van Bloemendaal - Inner-Aktie

Ik ben een ras optimist met een enorme dosis energie. Altijd nieuwsgierig, leergierig en benieuwd naar de drijfveren van een ander. “Waarom doen we de dingen die we doen”.

Als trainer/coach bij Inner-Aktie start ik bij de vraag van het individu en werk dan vanuit dit perspectief. Wat maakt dat iemand de stap naar werk niet kan maken of in werk vastloopt. En wat is ervoor nodig om dit wel te kunnen. Motivatie is een voorwaarde voor verandering maar dit inzicht moet je wel eerst krijgen om erin te geloven en daarna naar te handelen. Ik geloof dat wat je denkt bepaalt wat je wordt of wie je bent. Als je vanuit een ander perspectief durft te gaan denken en handelen, dan ga je geloven in wat je doet en durf je stappen te maken.

Anya Wiersma

Trainer / Coach

Anya-Wiersma_Inner-AktieNaast wandelcoach en shinrin yoku gids ben ik ook zen meditatiedocent. Mijn missie is mensen in beweging te zetten; door te wandelen in de natuur en
daarbij de symboliek in de natuur betrekken bij de coachingsvraag. De missie van Inner-Aktie spreekt mij aan omdat zij uitgaan van de innerlijke kracht van de mens. Ieder mens heeft een eigen kracht waarmee het zichzelf vooruitbrengt. Inner-Aktie gelooft in mensen; dit stralen zij uit naar de mensen waarmee zij werken.
Ik breng energie en beweging bij Inner-Aktie. Ik geloof dat een mens alles al in zich heeft: kracht, wijsheid, alleen zit dat soms door verschillende oorzaken verstopt. Door mensen letterlijk in beweging te zetten door in de natuur met hen te gaan wandelen. Probeer ik deze eigen kracht naar boven te krijgen. De in de natuur opgedane inzichten kan hen ondersteunen in hun verdere
stappen in het leven.

Eric van Amerongen

Jobhunter

Eric-van-Amerongen_Inner-AktieAls jobhunter bemiddel en ondersteun ik mensen in hun zoektocht naar werk. Vooral de persoonlijke benadering in deze zoektocht is voor mij van groot belang. Alles wat ik van iemand vraag is om samen die weg in te slaan. Daar waar het donker is hang ik een lamp aan de boom, maar je moet wel zelf over het pad lopen.
Wat ik meebreng is creativiteit, durf, een enorm groot netwerk en een praktische aanpak om de werkzoekenden naar een betaalde baan te begeleiden om uiteindelijk de ander en daarmee mijzelf een gevoel van geluk te laten ervaren.

Pascale de Vries

Trainer / Coach

Als coach loop ik graag een stukje mee met mensen
op hun pad om inzicht te laten krijgen in hun eigen situatie. Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Met een grote dosis positiviteit en een open blik, met respect en humor ga ik graag de verbinding aan.
Ook begeleid ik bij rouw en verlies. Ondanks dat verlies zo bij het leven hoort kan het evengoed je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Hoe vind je weer je weg in de wereld die veranderd is?
Bij Inner-Aktie geef ik de training ‘Ik Start’. Hierin begeleid ik kandidaten om een start te maken om hun weg weer te gaan vinden. Door te onderzoeken hoe ze kunnen participeren of re-integreren en welke vervolgtrainingen van Inner-Aktie hierbij passend zijn. Zodat ze stapsgewijs aan een fundament kunnen bouwen waardoor ze met zelfvertrouwen nieuwe doelen kunnen
behalen.

Joyce Jacobse

Trainer/Coach 

Joyce-Jacobse - Inner-AktieMijn naam is Joyce en ik ben een echte “Keientrekker” (geboren en getogen in Amersfoort). Ik hou ervan om erop uit te gaan met familie of vrienden. Zet mij neer in bijvoorbeeld een escaperoom, workshop keramiek of een theater en je maakt me blij!

Waar het mij om gaat is dat we samen zijn, kunnen ontspannen en elkaar weten te vinden zodra we dat nodig vinden. Dat laatste geldt ook voor mijn werkende leven. Ik ben ruim 15 jaren werkzaam binnen de uitzendbranche, het UWV en Gemeentes. Mijn kennis van de wet- en regelgeving is groot en ik deel dat graag als er behoefte aan is. Weet ik iets niet, dan zoek ik dat voor je uit! In diverse functies heb ik altijd de verbinding weten te vinden met zowel klant als collega. Door mijn open en eerlijke manier van communicatie denk ik dat we kunnen samenwerken en in beweging blijven.

Alleen ben je sneller, samen kom je verder!

Saskia van Vilsteren

Trainer / Coach

Na mijn afgeronde studie Maatschappelijk werk en dienstverlening heb ik de nodige ervaring opgedaan
binnen de WMO. Vanuit hier ben ik als ZZP´er gestart onder de naam VER. Ik mag voor Inner-Aktie met kandidaten werken aan hun persoonlijke traject richting werk. Naast enthousiasme en positiviteit breng ik empathie en doorzettingsvermogen mee. Door goed te luisteren naar de behoefte en wensen van mijn kandidaat en deze te koppelen aan kansen, mogelijkheden en zelfreflectie ontstaat er een goede match en gelijkwaardige samenwerking die tot mooie resultaten leidt.
Kandidaten ondersteunen op hun pad in(innerlijke) ontwikkeling naar het
terugpakken van de regie op hun eigen leven, verantwoordelijkheid nemen, dit vind ik erg belangrijk. Vanuit hier kan men werken naar en in de Aktie, dit sluit feilloos aan bij de missie en visie van Inner-Aktie

Noël Vloedgraven

Trainer / Coach / Managementondersteuning

Ik heb de opleiding Social Work afgerond. Ik geloof heel erg dat werk meer is dan inkomen alleen, het geeft ook zin en voldoening. Maar hier moet wel de ruimte voor zijn. Dat is een van de redenen dat de visie van Inner-Aktie mij enorm aanspreekt. Samen kijken waar ondersteuning nodig is en waar ik van betekenis kan zijn. Mijn achtergrond ligt binnen Defensie waar ik veel heb geleerd. Bijvoorbeeld heb ik door mijn uitzendingen meer inzicht gekregen in andere culturen. In mijn werk binnen Inner-Aktie heeft het dan ook mijn interesse met mensen te werken die ik kan helpen om hun oorspronkelijke cultuur te verbinden met de cultuur van Nederland. Met het bieden van rust en vertrouwen help ik ze graag een stap verder.  

 

Meike Esselink

Budgetcoach

Meike_Inner-AktieAls budgetcoach help ik de kandidaten de laatste stap te zetten naar werk. Wanneer alle trainingen zijn doorlopen en het bijna zover is om aan de slag te gaan, kan iemand ineens heel onzeker worden om het ‘oude’ achter zich te laten. Men vraagt zich af wat er financieel veranderd. Wat gebeurt er met mijn inkomen en toeslagen? Zijn er andere financiële vragen of is er advies nodig? Als budgetcoach wil ik die onzekerheid wegnemen door de kandidaten alvast wat tips mee te geven in de training. Is er meer hulp of advies nodig? Dan maak ik een afspraak met de kandidaat om hier samen naar te kijken en dit uit te zoeken. Daarnaast bied ik een stukje nazorg door de kandidaten de eerste 2 maanden te begeleiden in de nieuwe financiële situatie. Daarmee nemen we de laatste horde weg en kan de kandidaat vol vertrouwen aan de slag.